Kontrollera batteristatus på sensorer med Home Assistant

By Claes

Kontrollera batteristatus på sensorer med Home Assistant

Att kontrollera batteristatus på sensorer i det smart hemmet kan vara tidsödande. För min del har jag 2 funktioner för att hålla koll på batterierna. En sida där jag presenterar de flesta sensorer som har batteri och en automation som körs en gång per vecka och skickar en notis till min mobil.

Presentera batteristatus på dashboard

En integration jag använder är Battery state card som jag har laddat ner via HACS. Länk till Github: GitHub – maxwroc/battery-state-card: Battery state card for Home Assistant

Jag har skapat en sida på min Dashboard som jag kallar batteri. Här får jag en ganska bra överblick på hur mycket kräm det är kvar i batterierna. Symbolerna skiftar färg beroende på % i batteriet.

Visar batteristatus på Dashboard

 

Batteristatus notis till telefon

För att få notiser till min telefon använder jag en Blueprint som jag hittade på Home Assistant forum. Den heter:  Low battery level detection & notification for all battery sensors: Low battery level detection & notification for all battery sensors – Blueprints Exchange – Home Assistant Community (home-assistant.io)

Den skickar mig en notis varje måndag ifall en sensor med batteri har under 20%.


Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Home Automation

 

Läs mer om min installation av Home Assistant: Home Assistant Kontroller

About Claes