Samsung Smart TV med Home Assistant

By Claes

Jag använder min Samsung Smart TV med Home Assistant

Min Samsung TV är kopplad till Home Assistant. Skälet är att jag vill veta om TV:n är av eller på för att kunna styra min belysning när vi tittar på TV-kanaler eller film. För att få status om TV:n använder jag integrationen Samsung Smart TV som finns att ladda ner till Home Assistant.

Kopplingen till Home Assistant går via mitt hemmanätverk. Jag har min TV kopplad med Ethernetkabel till Router.
Tv modell som jag använder: Samsung UE65NU7455

Samsung Smart TV i Home Assistant

Samsung Smart TV Automationer

Finns en hel del händelser, villkor och åtgärder i integrationen men jag använder endast två. Jag använder Händelser: Samsung TV slogs på och Samsung TV slogs av. Med dessa händelser kan jag styra belysningen.

Integrationen fungerar relativt bra! Den är blixtsnabb att detektera ON när TV:n slås på men lite segare när den slås av. I mitt fall tar det ca 3min innan Home Assistant markerar TV:n som OFF.

 

Något som även ska fungera är att skicka kommandon med platform remote. Mer info finns på: Samsung Smart TV – Home Assistant (home-assistant.io)

Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Home Automation

 

Läs mer om min Installation av Home Assistant: Home Assistant Kontroller

About Claes