Testar Att Göra-listor med Home Assistant med notis till mobil

By Claes

Testar Att Göra-Listor med Home Assistant och skickar notis till min mobil

Med Home Assistant 2023.11 blev shopping-listor en ny integration som heter Att Göra-Listor! I Home Assistant heter den To-do. Hade lite svårt att se dessa listor ta plats i min installation men det kanske finns en bra funktion för mig! Jag är ganska glömsk av mig så jag tänkte prova att skapa en inköps-lista som skickar en påminnelse när jag är på platsen.

Installation

För att få tillgång till Att Göra-listor måste jag först installera den: Vad jag gjorde var att gå till inställningar -> Enheter och Tjänster -> Lägg till en integration och söka efter att göra-lista.

Dashboard

Det har även kommit till ett kort som heter Att göra-lista som används på dashboard.

Skriva Att Göra-Listor

När integrationen är installerad skapade jag en lista som jag kallade Inköp_teknik. Jag la till tre stycken saker som fattades i hemmet och nu var det batterier till mina Fibaro Brandvarnare samt batteri CR2032 som finns i många sensorer jag använder.

Att Göra-lista i Home Assistant

Tanken med denna lista är att när jag kommer till Kjell & Company ska jag få en notis som påminner mig.

Områden och platser

Nu skapar jag en ny zon via kartan i Home Assistant. Jag markerar platsen där Kjell & Company ligger och sparar med namnet Kjell.

Automation för att trigga notisen

För att min mobil ska få en notis skapar jag följande automation:

Händelse: När jag ankommer till zon Kjell.
Villkor: Om listan innehåller mer än en sak
Åtgärd: Skicka en notis till min mobil.

Automation som triggar mobil vid zon

Genom att lägga till Action: URI kan jag öppna Home Assistant om jag håller(trycker) på notisen notisen. Jag har lagt till sökvägen där jag har placerat min Att Göra-Lista. För att förtydliga använder jag iOS.

 

Läs mer om mitt smarta hem:Smarta Hem – Home Automation

 

Läs mer om min installation av Home Assistant: Home Assistant Kontroller

About Claes