Ring Alarm Key Pad med Home Assistant

By Claes

Ring Alarm KeyPad med Home Assistant och Z-wave JS

Jag använder Ring Alarm Keypad med Home Assistant för mitt egna larm som jag har byggt upp i mitt hem. Då Ring Larm Keypad använder z-wave för kommunikationen gick det att para den med Z-wave JS integrationen i Home Assistant. För larmet i Home Assistant använder jag integrationen Alarmo som fungerar bra med Ring Alarm Key Pad.

Ring Alarm Key Pad V2

Kommunikation: Z-wave
Z-wave security: S2
Inbyggd siren
USB nätadapter

Bild på monterad Ring alarm keypad

Alarm Keypad är ansluten till Aeotec z-stick Gen5+ z-wave som är monterad i Raspberry Pi 4
Z-wave kontroller
Och i Home Assistant använder jag Z-wave JS

Keypad i Home Assistant

Det som dyker upp i Home Assistant är Sensorer och inställningar. Har faktiskt aldrig gjort någon ändring på någon inställning. På Keypad finns det en rörelsesensor som kan användas.

Home Assistant Ring Alarm keypad
Ring Alarm Keypad Home Assistant Alarmo

För att larma på och av, hemmaläge och bortaläge använder jag Keypad med integrationen Alarmo. Har skrivit ett inlägg om Alarmo här: Alarmo en Larmpanel för Home Assistant

Skript i Home Assistant

Jag använder några skript i Home Assistant för Keypad och det är för att starta notifikationer med Siren 6. Jag använder siren 6 till att notifiera när jag larmar på och av.

Automationer

Jag använder Automationer för att skicka z-wave kommandon till keypad vid tillfällen där jag larmar på via mobilen eller med min dashboard som är monterad i köket. Vad jag gör är att när jag larmar på via dashboard vill jag att keypad ska visa den röda symbolen larmat och när jag larmar av ska symbolen bort.
För att skicka ett Z-wave kommando för att sätta keypad som hemmalarmad i en automation väljer jag Åtgärder. Därefter väljer jag Keypad som enhet, Åtgärd i zwave = Ställ in värdet för ett Z-wave-värde. Command class = Indicator, property = 10, Property key = 1, Endpoint = 0, Värde = 1.

Vill jag visa avlarmat gör jag samma sak men property = 2

För att få Keypad att lira bra med med Home Assistant Alarmo använder jag följande blueprint: https://community.home-assistant.io/t/snychronize-ring-alarm-keypad-v2-with-alarmo/349461

Fel i kommunikationen

Vid sällsynta tillfällen har keypad slutat att kommunicera men kommunikationen kommer automatiskt tillbaka efter ett tag.

Läs mer om min installation av Home Assistant: Home Assistant Kontroller

 

Läs mer om vilka z-wave enheter jag använder: Z-wave kontroller, Sensor, Switch, Smart plug, termostat

About Claes