Alarmo en Larmpanel för Home Assistant

By Claes

Använder Alarmo som är en larmpanel för Home Assistant

För ett tag sedan byggde jag mitt egna larm baserat på Home Assistant och alla de sensorer som jag använder i mitt hem. Till en början använde jag Home Assistant inbyggda larmpanel som heter Manual Alarm Control panel men då det är baserat på yaml tyckte jag det var komplicerat att få det att fungera.

Nu använder jag en integration som heter Alarmo som gör jobbet åt mig. Att sätta upp Alarmo görs enkelt via användarinterfacet och det är väldigt lätt att sköta och underhålla.

Installation

Ladda ned Alarmo gjorde jag via HACS och den finns under Integrationer. Länk till github: https://github.com/nielsfaber/alarmo/.
Jag använder även Alarmo card för Home Assistant som laddas ned som FrontEnd via HACS.

När allt är installerat

När Alarmo är installerad visas Alarmo ikonen till vänster i menyn. Klickar jag på den kan jag sätta upp larmet via olika menyer.

Under Generellt hittar jag mina lägen som jag använder: Larmat och Hemmalarmat

Under fliken Sensorer kan jag välja vilka sensorer som ska användas vid olika lägen. T ex vill jag inte ha rörelsesenorer aktiva vid läget Hemmalarmat.

Under fliken Koder kan jag sätta min pinkod till larmet och också ställa in om jag vill använda pinkoden vid pålarmning och avlarmning.

Under fliken Åtgärder kan jag ställa in Notifieringar till mobiler och meddelande. Här kan jag också ställa in Åtgärder. T ex har jag gjort olika ljud som triggas vid olika lägen: Ljud vid Larm, Ljud vid pålarmat och avlarmat och ett ljud när larmet är Pending.

Home Assistant FrontEnd
Alarmo card använder jag för att visa status på min Dashboard samt att få upp kodpanelen

Jag har använt Alarmo under en tid nu och jag tycker att det fungerar riktigt bra!

Här finns ett inlägg om vad jag använder i mitt larm: Byggde mitt egna hemlarm med Home Assistant

 

Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Smart hem system – Home Automation

 

Läs mer om min Home Assistant installation: Home Assistant Kontroller

About Claes