Byter från Sonos NET till Wifi

By Claes

Byter från SonosNET till Wifi för ökad flexibilitet

Jag har under alla år som jag har använt Sonos använt SonosNET. Jag tror att anledningen var att i början skulle en sonos spelare vara kopplad till nätverket med kabel och sedan anslöt de övriga med Sonos egna wifi mesh system. SonosNET har alltid fungerat bra och har aldrig funderat på att byta förrän nu.

Anledningen till att byta och köra på hemmanätverkets Wifi beror på installationen av smart plugs för att spara lite energi. Med wifi kan jag köra en spelare åt gången och slipper slå på alla för att få sonos mesh nätverk!

Att byta från SonosNET till wifi var riktigt enkelt. Öppnade Sonos S1 appen -> inställningar -> Nätverk -> Trådlös installation. När Wifi nätverk och lösenord var inlagt flyttades alla spelare över till Wifi nätverket och sedan plockade jag ur kabeln ur spelaren som satt närmast routern.

Sonos har en bra guide som hittas här: Växla mellan trådlös och trådbunden installation av Sonos | Sonos

About Claes