Daikin WiFi adapter BRP069B41 Installation

By Claes

Installerade Daikin WiFi adapter BRP069B41 för att styra min Daikin Luft/Luftvärmepump

Jag ville kunna styra min Daikin luftvärmpump och blev sugen att testa en Daikin Wifi Adapter. Innan köpet såg jag att en app för Daikin fanns tillgänglig för Athom Homey så det blev ett köp av en modul som heter BRP069B41.

Installation – Daikin WiFi adapter

Som ett första steg laddade jag ner Daikin Online Control appen  i App Store för min iPhone. Med hjälp av appens instruktioner installerade jag Wifi adaptern i mitt hemmanätverk och gav den en statisk IP adress.

Jag har satt en statisk IP adress på alla mina enheter som är kopplade i hemmanätverket. Jag tycker att det är enklare att hålla koll på alla enheter samt att i vissa appar i Athom Homey behöver man manuellt lägga till IP adressen.

När allt var installerat startade jag Daikin Online Control appen och kunde nu se och styra min Daikin Luftvärmepump via telefonen.

Med appen i telefonen kan jag nu starta och stänga av pumpen. Jag kan ändra temperatur, ställa mode om den ska värma, kyla, avfukta eller fläkt. Jag kan ändra fläkthastighet och ändra sving på utblåset.
Det som inte visas för mig är energiförbrukning men det kanske beror på att jag har en äldre Daikin model från 2014

Athom Homey – Daikin AI app

För att kunna installera och styra min Luftvärmepump installerade jag Daikin AI app som utvecklaren Peter Eier har skrivit.
Vid installation frågar appen om Daikins IP adress som jag nu får skriva in manuellt.


Nu har jag lagt till Luftvärmepumpen i Athom Homey och placerat enheten i rummet TV rum.
Vid långt tryck på ikonen får jag nu upp termostaten, mode och på sista sidan visas inne och utetemperatur.

Daikin AI app – flows

Följande funktioner kan jag använda i Athom Homey flow När:

Följande funktioner kan jag använda i Athom Homey flow Då:

I dagsläget har jag inte skapat något flow än för denna enhet men kommer att publicera på sidan Mina Athom Homey flows  så fort jag har skapat ett.

Vad använder jag:
– Athom Homey
– Daikin Wifi modul: BRP069B41
– Athom Homey app: Daikin AI av Peter Eier

 

Här hittar ni mer information om vad jag använder i mitt system:
Smarta Hem

About Claes