Byter till Android för min Dashboard

By Claes

Byter ut min äldre iPad till en ny Android tablet för min Dashboard

Har haft en äldre iPad i köket för att visa Home Assistant Dashboard. Den var gammal när jag monterade den och nu har den gett upp. Jag har nu ersatt den med en Android tablet av modellen Lenovo Tab M10. Anledninge att det blev en Tab M10 var storleken på skärmen och priset!

Home Assistant på Lenovo Tab M10

TAB M10

Model: TAB M10 Generation 3
Minne: 4 GB
Lagring: 64 GB
Display: 10,1″
Wifi: 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth: 5.0
OS: Android 12

Android med Home Assistant istället för iOS

Jag har inte undersökt alla funktioner än men jag har redan upptäckt att det finns saker som är enklare att göra med Android OS jämfört med iOS. T ex att väcka min dashboard från skärmsläckare till att via Home Assistant. Vad jag gör är att skicka en notis till min enhet med meddelandet: command_screen_on. Nu kan jag enkelt använda en sensor i köket som detekterar närvaro för att väcka upp enheten!


Läs mer om min Dashboard för Home Assistant: Dashboard med Home Assistant

About Claes