Koppla Samsung telefon till TV med DeX

By Claes

Samsung Galaxy telefonen kopplad mot en TV med DeX blir som en som dator

Sonen köpte en Samsung Galaxy för någon månad sedan och är rikigt nöjd med valet. Vi satt och pratade om olika sätt att strömma media till större skärmar och han nämnde att han ibland använde deX funktionen som finns till Samsung Galaxy modeller.

Blev nyfiken på den funktionen och blev riktigt imponerad av vad jag såg. Efter att vi kopplat upp telefonen mot TV:n via hemmanätverket visades en desktop liknande miljö på TV:n och muspekaren styrdes via displayen på telefonen. Kunde nu enkelt starta Youtube och titta vidare på TV:n.

 

DeX var redan installerad på Samsung S23 och när vi startar DeX kollar den vilka enheter (skärmar) som finns tillgängliga på hemmanätverket. Väljer en enhet som dyker upp och startar. Skärmen på TV:n växlar direkt till en dator desktop liknande miljö.

 

Samsung telefon kopplad till TV

 

 

För att starta går vi till Telefonens kontroll panel och klickar på Ikonen DeX

 

Dex fungerade på våra Samsung Smart TV apparater. Vi har även en äldre Philips smart TV men den hittade inte appen.

Cool funktion!

Länk till Samsungs Dex sida: Samsung DeX | Appar Och Tjänster | Samsung SE

About Claes