Välja Ethernetkabel eller WiFi för Home Assistant på Raspberry Pi

By Claes

Ethernetkabel eller WiFi för Home Assistant på Raspberry Pi och hur byter jag

För mig är valet enkelt! Finns det ett RJ45 Ethernet uttag på enheten ansluter jag med Ethernet-kabel istället för med WiFi. Men, jag blev nyfiken på hur det fungerar och hur jag byter från Ethernet-kabel till en Wifi anslutning på en Raspberry Pi.

 

Ska jag vara riktigt ärlig så är jag inte helt 100% men jag tror att när jag installerar Home Assistant på en Raspberry Pi så måste jag ansluta via kabel direkt efter installation.

Efter att installationen är gjord och Home Assistant snurrar på kan jag byta från kabelanslutning till trådlös anslutning.

Byta anslutning från kabel till WiFi

För att byta anslutning går jag nu till Inställningar -> System -> Nätverk

Under nätverk finns det ett avsnitt som heter Konfigurera Nätverksgränssnitt. END0 är min anslutning för kabel och WLAN0 är anslutningen för WiFi.

Byta från kabel till Wifi i Home Assistant

Klickar jag nu på WLAN0 så är IPv4 och IPv6 inaktiverade. Jag byter dessa till Automatisk. Klickar på Wifi och Sök efter åtkomstpunkter. Letar upp SSID namnet jag vill ansluta till, ändrar säkerhet till vad jag använder och sedan lösenordet för WiFi.

Klart!!

 

Det som jag fick ändra på i mitt test är att jag fick gå in i router och sätta korrekt IP-adress.

Kabel eller WiFi

Jag kommer alltid att ansluta med kabel i mitt hem men skulle det vara så att jag inte har ett RJ45 uttag där jag vill placera Raspberry Pi så funkar det att köra med WiFi

 

Läs mer om min installation av Home Assistant: Home Assistant Kontroller

About Claes