Se strömförbrukningen i Home Assistant med Power Flow Card Plus

By Claes

Kul kort i Home Assistant för att se strömförbrukningen är Power Flow Card Plus

Förra året installerade jag Power Flow Card Plus kortet i Home Assistant för att testa. Tyckte kortet var kul, se strömförbrukningen på ett annat sätt än mätaren jag har på min första sida på Dashboarden som är baserad på typen Gauge( se nedan).

Info från HAN-porten på elmätaren

Sedna jag installerade Power Flow Card plus kortet har det utvecklats och nu kan jag presentera upp till 4 individuella källor. Bilden nedan visar in från elnätet, från mina solceller och mitten (ikonen med huset) är den totala. Som individuella har jag lagt till strömförbrukning på värme, media och vitvaror. Jag har även lagt till billaddaren men ikonen visas först vid aktivitet och sedan försvinner ikonen.

Konfigurerar kortet

Att konfigurera kortet och lägga in alla enheter är väldigt enkelt då jag gör det via användargränssnittet. Jag kan sätta en rubrik på kortet och sedan matar jag in entiteterna efter ikonerna som visas.

Det går även att ändra ikoner, färger och sätta namn.

 

För att gruppera alla mina enheter för Värme, media och vitvaror använder jag integrationen PowerCalc.

Under värme har jag grupperat min luftvärmepump, varmvattenberedare och värmegolv.

Vitvaror är grupperade med kyl, frys, diskkamskin, ugn, spis och micro

Media är grupperade med router, accesspunkter, tv och datorer.

 

Version som jag använder är v0.2.0-beta.

Installationen gjorde jag via HACS

Länk till Githubsidan för Power Flow card plus kortet: Releases · flixlix/power-flow-card-plus (github.com)

 

Läs mer om min Dashboard: Dashboard med Home Assistant

About Claes