Löste Samsung S23 plats/geofence problem med min Home Assistant installation

By Claes

Samsung S23 plats/Geofence fungerade dåligt med Home Assistant. Så här löste jag problemet

En i familjen köpte en Samsung S23 och gick från iOS till Android. Appen fungerar bra och jag är imponerad av alla sensorer andoid har i Home Assistant. Det som har fungerat mindre bra är plats/Geofence.

Ibland uppdaterar den snabbt men ibland kan det ta timmar innan telefonen har rapporterat platsen. Det resulterar i att platsbaserade automationer som tillhör denna telefon inte fungerar.

 

För att felsöka har jag gjort följande

För att felsöka och försöka få telefonen att rapportar platsen har jag läst all info i följande text som finns här: Location | Home Assistant Companion Docs (home-assistant.io)

Det finns även en text med problemlösning som hittas här: Troubleshooting | Home Assistant Companion Docs (home-assistant.io)

Efter att jag gått igenom alla texter och sett till att alla sensorer var påslagna provade vi men med samma resultat. Platsen uppdateras sporadiskt. Ibland fungerar det och ibland inte.

 

Lösningen för mig för att få telefonen att uppdatera platsen.

Lösningen för mig att få telefonen att uppdatera platsen hittade jag på Home Assistant Community.

I android OS -> Inställningar -> Appar -> Home Assistant -> Lagring rensa data. -> Togglar alla behörigheter och sedan start. Nu gav jag Home Assistant alla behörigheter för att spåra min plats. Även när appen inte används.

Källan till information finns i länken nedanför av användaren jeffpjackson

Enable device (PHONE) tracking after setting up HA app (Android) – Mobile Apps / Home Assistant Companion for Android – Home Assistant Community (home-assistant.io)

 

Lär mer om min installation av Home Assistant och vad jag använder: Mitt Smarta hem system – Kontroller jag använder

About Claes