Chromecast tappar kontakten – Mitt problem var kopplat till Wifi

By Claes

Min Chromecast kopplade ifrån och jag kunde inte casta till TV:n. Mitt problem var kopplat till Wifi och så här löste jag det

Har under hösten haft lite problem med min Chromecast. Det var svårt att casta och ibland tappade den kontakten. Gick jag in i Google hem för att se om den fanns kvar såg jag att den inte hade kontakt med nätverket. I vissa fall löste det sig med en omstart men inte alla gånger.

 

Problemet visade sig vara att Chromecast var placerat precis på mitten mellan två accesspunkter. Min teori är att Chromecast växlade frekvent mellan dessa och tappade kontakten. Det är clienten som bestämmer till vilken accesspunkt den ska koppla mot beroende på signalstyrka.

Accesspunkter och Chromecast

 

Jag löste mitt problem genom att knyta min Chromecast till en av mina Unifi Accesspunkter och på så sätt få en stabil koppling

 

För att koppla en klient i Unifi går jag till klienten i inställningar. När jag har klickat på klienten går jag nu till inställningar och där hittar jag en funktion som heter Lås till Accesspunk. Jag väljer vilken accesspunkt jag vill använda och klickar på spara.

 

Min Chromecast har nu fungerat riktigt stabilt och kopplar aldrig ifrån.

 

Läs mer om mitt hemmanätverk och vad jag använder: Hemmanätverk

About Claes