Netatmo väderstation med Home Assistant

By Claes

Jag använder Netatmo väderstation med Home Assistant

Jag har använt Netatmo väderstation i mitt hem under en tid. Först med Homey och nu med Home Assistant. Jag har en inomhusmodul, utomhusmodul och en regnsensor. Dessa fungerar OK men om jag skulle få önska så önskade jag att de var anslutna lokalt till mitt smart hem. Nu är de anslutna till Home Assistant via Netatmo Cloud och om internetanslutningen slutar att fungera eller om Netatmo har problem, ja då slutar väderstationen att rapportera till Home Assistant.

Netatmo väderstation är kopplad via Wifi till mitt hemmanätverk och sedan skickas info till Netatmo Cloud. Med Home Assistant Netatmo integrationen kan jag få in information och använda den i Home Assistant

Netatmo inomhusmodul och utomhusmodul

Netatmo regnsensor

Netatmo i Home Assistant

När kopplingen mellan Netatmo och Home Assistant är klar får jag upp 4 enheter och 24 entiteter. Varför jag får upp fyra enheter är ett litet mysterium då jag bara har 3st enheter.

Netatmo Inomhusmodul

Med inomhusmodulen får jag upp sensorerna CO2, Luftfuktighet, ljud, tryck och temperatur.

Netatmo utomhusmodul

Med utomhusmodulen får jag upp sensorerna temperatur, luftfuktighet och batteri. Temperatursensorn använder jag på min Dashboard för att visa utomhustemperatur

Home Assistant Netatmo integration

Netatmo regnsensor

Netatmo på min dashboard

Idag har jag inga automationer med Netatmo utan jag presenterar informationen på min Dashboard. De sensorer som jag valt att presentera är temperatur utomhus, Co2 värde och regnsensor. Temperatursensorn inomhus ingår i en grupp för att skapa ett medelvärde av temperaturen på övervåningen.

På bilden nedan visar jag regn idag samt Co2 värdet på Dashboard. Kortet som jag använder är ett mushroom Chips kort.

Läs mer om min Home Assistant installation: Home Assistant Kontroller

About Claes