Koppla IKEA DIRIGERA till Home Assistant via HomeKit

By Claes

Att koppla IKEA dirigera till Home Assistant via HomeKit

IKEA trådfri gateway hade en egen integration i Home Assistant men det har inte IKEAs nya Dirigera utan det enda sättet som jag har hittat för att koppla Dirigera till Home Assistant är via HomeKit-tillbehör.

Jag gjorde så här:

Startade om IKEA Dirigera
IKEA dirigera kommer upp automatiskt som en ny upptäckt enhet i Home Assistant.

Klickar jag på konfigurera får jag para HomeKit-tillbehör och enligt instruktion i Home Assistant ska jag skriva kopplingskoden med formatet xxx-xx-xxx. Det funkar inte för mig! Skriver jag kopplingskoden utan bindestreck fungerar det. Home Assistant hittar alla enheter som är kopplade till Dirigera och jag kan klicka på slutför.

Enheter som är kopplade

Jag har alla mina IKEA rullgardiner FYRTUR och KADRILJ samt IKEA Vindstyrka kopplade till Home Assistant via HomeKit-tillbehör. Det finns dock en liten begränsning när det gäller FYRTUR och KADRILJ via HomeKit och det är att jag saknar stopp knappen i Home Assistant. I kontroller finns det en pil upp och pil ned men ingenting att stoppa rullgardinen vid ett visst läge.

Uppdatering 2023-09-10: Med den nya Cover tile kortet fungerar det bra att ställa position för rullgardinerna.

Nedan en bild med sensorerna från IKEA VINDSTYRKA

Inlägget uppdaterades: 2023-08-28

Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Smart hem system – Home Automation

Läs mer om min Home Assistant installation: Home Assistant Kontroller

About Claes