Upptäckte fördelarna med Home Assistant Blueprints

By Claes

Upptäckte fördelarna med Home Assistant Blueprints

För mig tar det lite tid att upptäcka och använda alla bra saker i Home Assistant och denna gång blev det Home Assistant Blueprints.

Under min resa att flytta alla mina Zigbee enheter från deCONZ till ZHA (Zigbee Home Automation) insåg jag att det var väldigt enkelt att lägga till en fjärrkontroll för att styra en lampa i deCONZ genom Phoscon.

Nu när jag flyttade enheterna till ZHA försvann den möjligheten och för att använda en fjärrkontroll i ZHA är jag tvungen att skapa automationer. Det är nu Blueprints kommer in i bilden för att underlätta skapandet av dessa funktioner samt att minimera antalet automationer. Nu är det ju en riktig tur att det finns ett väldigt stort community till Home Assistant och det finns Blueprints i mängder att välja från som duktiga användare har skapat.

Hitta och ladda ner Home Assistant Blueprint

För att hitta och ladda ner en blueprint går jag till Konfiguration i Home Assistant -> Automatiseringar och scener -> Blåkopior.
Under blåkopior finns det en länk som heter UPPTÄCK FLER BLUEPRINTS. Klickar jag på den så kommer jag till Home Assistant community – Blueprints Exchange.

Här kan jag nu söka och leta efter det jag letar efter. Jag har laddat ner Blueprints för T ex Hue dimmer switch, IKEA 5 button controller och IKEA on/off dimmer switch.

För att ladda ner en Blueprint har jag klickat på Import Blueprint och när jag klickar på den öppnas en länk till min Home Assistant och jag kan nu ladda ner den för användning.

Jag använder dessa Home Assistant Blueprints

ZHA – IKEA four button remote for lights. Denna använder jag för mina IKEA Styrbar

ZHA – IKEA Symfonisk sound controller for media (the spinny one). För IKEA Symfonisk för att styra SONOS.

Controlling lights using Philips Hue Dimmer Switch (RWL021). Funkar bra för mina Philisp hue dimmer model RWL021

Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Smart hem system – Home Automation

About Claes