Skapa en Floorplan med Home Assistant

By Claes

Uppdaterad Dashboard, floorplan med Home Assistant

Det var ett tag sedan jag uppdaterade min Dashboard för mitt smarta hem. Jag hade sett fler personer göra snygga Dashboards med hjälp av 3D modeller och nu hade jag lite tid över för att titta närmare på det; Floorplan med Home Assistant

Efter många timmars jobb fick jag till slut ett någorlunda bra resultat och med hjälp av denna vy kunde jag ta bort en hel del andra kort som jag använder.

Uppdaterad Dashboard med Floorplan

 

För att skapa modellen har jag använt mig av programmet Sweet Home 3D.
Själva kortet i Home Assistant är Picture Elements Card.
Nedanför Picture Elements card har jag tre stycken kort som visar energiförbrukning i huset, väderprognos samt en kamera som visar entren.

Anpassat för min Ipad som agerar som Dashboard

Bilden och funktionen fungerar riktigt bra på min Ipad och dator som har stor skärm. Tyvärr fungerar det inte alls bra på mobilen. Jag kommer att använda två Dashboards. En som är anpassad för min floorplan för datorer och Ipad och en annan för mobiler

Hur ser det ut på min Ipad

Jag gjorde en skärminspelning där jag provar de flesta funktionerna som jag lade till.

Vad har jag använt

Sweet Home 3D

För att skapa 3D modellen använde jag mig av programmet Sweet Home 3D. Det tog en stund att klura ut hur programmet fungerade men när planlösningen var klar gick det relativt fort att skapa bilderna. Totalt är det 8st bilder för att kunna simulera tänt eller släckt i rummen.

Gimp

När bilder var klara använde jag Gimp för att markera rummen och göra allt annat transparent.

Home Assistant

I Home Assistant har jag använt mig av Picture Element Card

Här hittar ni mer information om vad jag använder i mitt system:

Smarta Hem

Dashboard

About Claes