IKEA LED Ledslinga Myrvarv

By Claes

Installation av IKEA Ledslinga Myrvarv för arbetsbelysning vid datorn

Arbetsbelysning vid datorn

Även fast datorn har inbyggd belysning för tangentbordet kände jag att det var dags att installera någon form av belysning vid datorn. Jag har arbetsplatsen för datorn i ett hörn av rummet och när dagsljuset sviker och fönsterlmapan inte räcker till blir det väl mörkt vid arbetsplatsen.

Vid ett besök på IKEA där huvudsyftet var att köpa 2st rullgardiner Kadrilj sprang jag på ledslingan kallad Myrvarv. Vid besöket på IKEA tyckte jag att ljuset var behagligt och insåg att det gick att koppla den med IKEA TRÅDFRI driver för att integreras i det smarta hemmet.  Kan det bli bättre.

Ledslinga Myrvarv

Längd: 2m (kan kapas)
12W
2700Kelvin
Dimbar
Montering: klips följer med i förpackningen som antigen skruvas eller fästs med dubbelhäftande tejp

Trådfri driver 30W

För att koppla in och använda Myrvarv behövde jag köpa till en Driver. Det är denna driver som kopplar till Ikea Trådfri hub för att kunna styra belysningen i mitt smarta hem.
Pga av effekten på Myrvarv så blev det Trådfri Driver 30W

Personligen tycker jag att denna driver är väl stor i storlek men jag kunde gömma den genom att montera den under skrivbordet.

Hur jag styr ledslinga Myrvarv
  1. Styrning med Trådfri trådlös dimmer
  2. Automation med Home Assistant

Iom integration till Home Assistant kan jag nu styra belysningen beroende på ljus i rummet och om datorn är igång eller slås på.

Funktion:
Tänder lampan vid datorn ifall det är mörkt inne och datorn sätts på:
Här använder jag integrationen browser mod i Home Assistant för att avgöra om skärmen på datorn är på eller av. Belysningen tänds ifall datorn slås på och funktionen mörkt inne är på.

Funktion och Kostnad

Funktionen blev väldigt bra för mig och jag tycker att ljuset från Myrvarv är behagligt med möjlighet att dimmra och koppla belysningen till mitt smarta hem.
Kostnaden blev 250:- för drivern, 50:- för anslutningssladden till drivern och 299:- för ledslingan. Totalt 599:-.

Här hittar ni mer information om vad jag använder i mitt system:

Smarta Hem

About Claes