Se Batterityper i Home Assistant för sensorer och fjärrkontroller

By Claes

Se Batterityper i Home Assistant för sensorer och fjärrkontroller

En funktion jag har saknat i Home Assistant är att se vilka batterityper som används i Sensorer, fjärrkontroller mm. Har länge letat efter en lösning och häromdagen hittade jag ett inlägg på Home Assistant Community där användaren andrew codechimp har skapat en integration som heter Battery Notes.

Battery Notes identifieringar vilken typ av batteri en sensor använder.

 

Efter att jag har installerat Battery Notes får jag nu upp information vilken typ av Batteri min Philips utomhussensor använder. Jag får även upp antalet batterier sensorn använder.

Battery notes integrationen skapar 3st nya entiteter. Battery type, Battery replaced och battery last replaced. Battery replaced är fiffig då jag kan trycka på den när jag byter batteri och får då ett datum.

Installation via HACS

Jag hittar Battery Notes integration via HACS. Alla detaljer för att genomföra installationen och sätta upp integration finns väl beskrivet.

Länk: GitHub – andrew-codechimp/HA-Battery-Notes: A Home Assistant integration to provide battery notes of devices

När installationen är gjord, config.yaml är uppdaterad enligt instruktion, och efter omstart börjar jag få upp alla sensorer som använder batterier. Jag behöver nu konfigurera dessa. Hittar inte integrationen dessa automatiskt är det möjligt att lägga till enheter manuellt.

Battery notes hittade alla mina enheter utom IKEA KADRILJ. Dessa var enkelt att lägga in manuellt. När alla enheter är på plats kan jag skapa en en lista på vilka batterier jag använder och hur många. Hur jag gjorde listan nedan hittade jag på forumet där jag hittade Battery Notes integrationen.

 

Länk till forumet: [Custom Component] Battery Notes – Share your Projects! / Custom Integrations – Home Assistant Community (home-assistant.io)

 

Läs mer om min installation av Home Assistant: Home Assistant Kontroller

About Claes