E27 till E14 adapter för lampor

By Claes

Köpte och monterade E27 till E14 adapter för mina fönsterlampor

Det här är smart!! Jag vet inte hur jag har missat dessa adaptrar för att ändra E27 lampor till E14 lampor. Jag har ett antal fönsterlampor och bordslampor med E27 sockel. Förr fanns det lampor med E27 sockel där själva lampan var ganska liten. Dessa lampor var anpassade för lampskärmar som fästes direkt på glödlampan.

I mitt hem har jag gått all in på Zigbee baserade lampor för att enkelt kunna styra och automatisera belysningen. Jag har inte hittat några Zigbee lampor som har E27 sockel med liten glob. Oftast är själva lampan stor och när lampskärmen ska fästas glider lampskärmen av.

 

Lösningen för mig blev denna lilla smarta E27 till E14 adapter

Lösningen för mig blev denna lilla smarta E27 till E14 adapter. Jag förstår inte riktigt hur jag har missat denna..På bilden nedan är en adapter som jag köpte på Kjell och Company för 50:-. Har även köpt Sockeladapter E27 till E14 på Claes Ohlsson.

Bild på lampa och E27 till E14 adapter

Adaptern skrivas rakt ner i sockeln på lampan och vips kan jag använda mina E14 lampor.

 

Så simpelt och så jäkla smart! Framöver behöver jag inte ha speciella lampor för julbelysningen utan kan använda mig av de som redan fungerar i lamporna som jag har konverterat!!

About Claes