CES 2024 – Nya spännande smarta hem produkter

By Claes

CES 2024 – Nya spännande smarta hem produkter

Har försökt att följa nyhetsflödet från CES 2024 mässan i USA. Har hittat ett antal nya intressanta, spännande produkter från tillverkare till det smarta hemmet. Vissa saker har jag snappat upp från platfomen X och vissa saker har jag hittat i artiklar. Det är nya saker till det smarta hemmet som jag  tror kommer att lanseras under 2024.

Nanoleaf

Nanoleaf presentera lite nya LED ljuslister för inomhus och utomhusbruk.

Aqara M3 Hub

Aqara presenterade aqara M3 Hub som verkar riktigt intressant. M3 hub kommer med Zigbee 3.0, Thread och en IR-sändaren. Bluetooth tror jag är till för MATTER. Dual Wifi och strömsätts med USB-c eller Power Over Ethernet. Om jag har förstått rätt kommer Aqara M3 hub att fungera som en Thread Border router.

Aqara smart plug med Thread och Wifi

En ny smartplug som enligt artiklar som jag hittat supportar både Wifi och Thread.

Aqara U300 Smart lås

Nytt lås från Aqara som heter U300. Även låset använder Thread och är kompatibelt med MATTER. Hittar dock ingen information om låset kommer att säljas i Europa.

Aqara Home Copilot

Om jag förstått rätt kommer detta vara en AI assistent som kommer att fungera med Aqara home appen.

Matter

Många av de nyheter som jag har läst om kommer att supporta MATTER, Kan det vara så att MATTER får genomslag under 2024 och fler produkter kommer ut på marknaden. Det blir till att vänta och se. Först vill jag gärna se de nya produkterna på tillverkarnas hemsidor med lite datum.

About Claes