Ändra DNS server i Unifi

By Claes

Ändra DNS server i Unifi

Häromdagen skulle  jag ändra DNS server i Unifi från Googles 8.8.8.8 till Quad9 som har 9.9.9.9 som server adress.
Det här är inte något som jag gör varje dag och jag hade glömt vart inställningen fanns men Unifi har en riktigt bra sökfunktion där jag skrev DNS server och då fick jag upp förslag där denna inställning finns.

DNS server

För att ändra inställning går jag till menyn internet. Nu klickar jag på Primary WAN, skrollar ned till DNS server och ändrar till 9.9.9.9 och klickar på Apply

Ändra internetinställning i Unifi

 

Unifi DNS server inställning

Nu ska allt vara klart och för att säkerställa startade jag om min Router som är en Unifi Dream Machine. Efter omstarten tog jag min telefon och kollade dns server men den hade fortfarande 8.8.8.8. Jag kontrollerade även min dator som var uppkopplad via kabel om den hade ändrats men icke!

Fler ställen där DNS server inställning finns att ändra

Det här förbryllade mig men efter lite letande och ett besök på Unifi forum fick jag förklaringen. Det finns fler ställen där jag kan ändra DNS serverinställningen och den hittar jag i menyn Networks och LAN home.

Ändra DHCP DNS server i Unifi

Av någon anledning hade jag klickat i DHCP DNS server enable och skrivit in googles dns server 8.8.8.8. Jag ändrade nu denna inställning och startade om routern och alla switchar. Efter omstart var alla spår av den gamla dns server borta!!

Läs mer om mitt hemmanätverk: Hemmanätverk

About Claes