Byta batterier i sensorer

By Claes

Byta batterier i sensorer och ladda enheter med inbyggt batteri

Något som måste göras vid tillfällen är att byta batterier i alla mina sensorer som är kopplade till mitt smarta hem. Vid dessa tillfällen brukar jag också passa på att ladda de enheter som har inbyggt batteri. I dag söndag, när det är mulet, regnar och är allmänt trist ute passar jag på och går igenom alla enheter.

Home Assistant Battery state card

För att få en bra överblick över mina enheter som använder batterier använder jag Battery state card: GitHub – maxwroc/battery-state-card: Battery state card for Home Assistant

Med detta kort kan jag enkelt se vilka enheter som har en lägre batterinivå än 20% då dessa blir markerade röda.

Köpa batterier

Något jag brukar göra är att inventera hur mycket batterier jag har hemma och börjar det sina köper jag på mig några paket och speciellt av typen CR2032 som används i majoriteten av de sensorer jag använder!

Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Smart hem system

About Claes