Home Assistant 2022.4

By Claes

Home Assistant 2022.4 flyttar mer från yaml till UI

Idag släpptes Home Assistant 2022.4 och för min del kommer detta vara den version som har gjort störst intryck på mig. Det finns otroligt mycket ändringar och tillägg men det som jag tycker är det absolut bästa med denna version är att kunna skapa grupper direkt i Home Assistant utan att behöva redigera en yaml fil.

Home Assistant grupper

Innan Home Assistant 2022.4 gick det fint att skapa grupper med tex sensorer eller switchar men då fick jag gå in och redigera yaml filer. i Home Assistant 2022.4 är grupper nu implementerat under hjälpare och det går nu att skapa grupper enkelt i UI.

Jag kommer bums att börja ta bort grupperna i min configuration.yaml och skapa nya direkt i Home Assistant

Home Assistant 2022.4 Hjälpare

Det finns fler saker som är flyttat från yaml confiiguration till hjälpare. Några är tex Min/Max och Reimann sum integral men här hittar jag även en riktigt intresant funktion som heter Kontakt som X

Kontakt som X

Kontakt som X kan jag ändra hur en wall plug visas i Home Assistant. Tidigare har en wall plug varit en wall plug och inget annat. Nu ska det vara möjligt att visa en wall plug som tex lampa, fläkt, lås och siren. Jag har några Fibaro Wall plug som ska ändras direkt!

Nu ska jag börja titta närmare på grupper och börja flytta saker från configuration.yaml till Home Assistant UI

Mer om mitt smarta hem:

Smarta Hem – Home Automation

About Claes