Byta vy på Dashboard

By Claes

Byta vy/sida på Dashboard – Automatiskt och manuellt

Min Dashboard som jag har satt upp i köket har otroligt mycket information. All information visar jag inte på första sidan utan har skapat flera sidor med information från Home Assistant. T ex har jag en sida för musik, en sida för larm, en sida för mitt bryggeri etc etc.

Byta vy / Byta sida manuellt

För att byta till en annan sida manuellt använder jag synliga ikoner på menyraden eller så har jag skapat genvägar genom att placera ut ikoner.

Rutan som är markerad 1 är ikoner på menyraden

Cirkeln som är markerad 2 har jag placerat ut ikoner som tjänar som genvägar till sidor som inte finns i menyraden. Här har jag lagt till genvägar till min sida Inställningar, Musik och Ljus.

Med att manuellt byta sida eller vy behöver jag alltså trycka på en ikon

Byta vy / Byta sida automatiskt

Att automatiskt byta sida eller vy pga en händelse är faktiskt lite roligare. Det finns vissa händelser i mitt smarta hem där enheter triggar en automation för att byta vy / byta sida på min dashboard.

Exempel 1:
Utomhuskameror triggar rörelse. På min Dashboard visar jag alltid kameran vid entren. Men när någon kamera triggar rörelse visar jag sidan för alla kameror under 1 minut för att sedan automatiskt gå tillbaka till Hemma läge (standard vy).

Exempel 2:
Använder Aqara Cube i köket för att styra SONOS. När Cube aktiver Play, byter jag sida på dashboard och visar sidan för musik under 1 minut för att sedan automatiskt gå tillbaka till Hemma läge (standard vy)

För att skapa dessa byten använder jag mig av Browser mod i Home Assistant

Läs mer om mitt smarta hem:

Smarta Hem – Home Automation

About Claes