Philips Hue dimmer switch

By Claes

Philips Hue dimmer switch v2 vs v1

Har köpt en ny Philips hue dimmer switch för att använda till mitt smarta hem. Jag har redan några stycken av dessa Philips hue dimmer switchar och tycker att de fungera riktigt bra tillsammans med mina Philips hue lampor. Efter att jag hade köpt en ny lampa ville jag även styra den med en switch så jag köpte en ny Philips hue dimmer switch. När jag packade upp den ur kartongen insåg jag att den inte alls liknade de jag redan hade i mitt system. Ny design, ny funktion och en ny monteringsram

Philips Hue dimmer switch

Kommunikation: Zigbee
Batteri: CR2032
Knappar: 4
På ovan bild visas switch i monteringsramen.

Hue dimmer switch v2 vs v1

Skillnaden på switcharna är knappar där den nya switchen har av/på knapp, dim up, dim ner och en knapp för scen.
Även lite skillnad på ramarna som medföljer. Den nya ramen går att skruva upp och innehåller ingen magnet som den första versionen gjorde.
Magneten för nya version sitter nu i switchen. Betyder att jag enkelt kan sätta upp switchen på t ex kylskåpet utan monteringsramen.
Den nya monteringsramen är också något större än den första versionen.

 


Den nya switchen (till höger i bil) har en mjukare design med rundade hörn

Här hittar ni mer information om vad jag använder i mitt system:

Smarta Hem

About Claes