UniFi Switch Flex Mini 5 portar – Installation

By Claes

Installerar UniFi Switch Flex Mini 5 portar i mitt Hemmanätverk – 5 port switch

Har skapat ett eget nätverk för mina IoT enheter och först koncentrerade jag mig på de som var uppkopplade med Wifi men nu kom turen till några enheter som är kopplade med LAN kabel. Här finns information om mitt Hemmanätverk med VLAN. För att åstadkomma detta var jag nu tvungen att köpa nya switchar som är manegebar och eftersom jag redan har Unifi Dream Machine som router föll valet ganska enkelt på switchar från UniFi. Köpte UniFi Switch Flex Mini

Vad fick jag med i köpet

Switch baserad på 5 portar
USB Type-C adapter som strömförsörjning. Switchen kan antingen strömförsörjas genom USB adaptern eller via PoE i port 1.
Instruktion för inkoppling.

Installation av UniFi Switch Flex Mini

Själva installationen var väldigt enkel. Jag kopplade bort min gamla switch, strömförsörjde UniFi Switch Flex Mini via USB Type-C adaptern och sedan kopplade jag in LAN kabeln från patchpanelen och loggade in i routern.

Direkt fick jag ett meddelande att en ny enhet fanns tillgänglig i nätverket för installation.

Efter att jag hade klickat på Add installerades Switchen i nätverket och efter ett tag fick den ett IP-nummer och statusen var Ansluten.

 

Därefter döpte jag om switchen till Switch TV rum och namngav portarna.

UniFi Switch Flex Mini – Vlan

Switchen var installerad och nu skulle jag se till så att min TV hamnar på mitt nätverk för IoT enheterna.

  1. klickar på symbolen med portar
  2. Hovrar med musen över port 3 som jag har döpt till TV och klickar på pennan.
  3. Ändrar Switch-port profil till nätverket som jag har döpt till IoT

Switchen med funktioner fungerar och passar bra för mitt hemmanätverk

Läs mer om mitt hemmanätverk

Uppdatering 2021-08-02. Kopplade in Sonos i Flex mini och det fungerade inte alls något bra. Jag använder Sonos Net där en Sonos enhet ska vara inkopplad med kabel och därefter ska de övriga kommunicera med Sonos Net (wifi). Satte tillbaka den första Sonos enheten direkt i Dream Machine och nu fungerar allt som det ska igen. Har inte undersökt varför men tycker att det är lite märkligt.

About Claes