Popp Smart Outdoor Plug IP44 Installation

By Claes

Installerar Popp Smart Outdoor Plug till mitt smarta hem

Till en av bilarna har vi använt en äldre variant av timer för att styra motorvärmaren. Har letat en stund efter en IP44 klassad utomhusbrytare som går att användas till min Athom Homey. Vid ett besök på m.nu för att handla lite belysning till trädgården snubblade jag över Popp Smart Outdoor Plug som är IP44 klassad och köpte hem den för test.

Specen på denna plug är enligt texten på förpackningen:
Godkänd för utomhusbruk: IP44 klassad
Maxlast: 3500W
230V, 50Hz, Max 15.2A
Storlek: 59x114x73mm
Kommunikation: Z-Wave Plus
Inbyggt överlastskydd och energimätning

Bild tagen på framsidan med skyddslocket nedfällt. På framsidan finns det en knapp för manuell på och av funktion. Denna knapp används vid inkludering till Athom Homey.


Bild tagen på sidan.

Installation i Athom Homey
Eftersom detta är den första produkt från Popp som jag använder laddar jag ner appen Popp EU Z-wave Products som är skriven av Marco Ruiter.
Länk till appen: https://homey.app/sv-se/app/com.popp/PoPP-EU-Z-Wave-Products/

Efter att appen har installerats in min Athom Homey kunde jag nu installera Popp Smart Outdoor Plug genom att gå till sidan Enheter –> + symbolen i översta högra hörnet –> Välja appen Popp EU Z-Wave Products –> Välja Smart Outdoor Plug och sedan följa instruktionen i appen.

Smart Outdoor Plug – IP44 installerad i Athom Homey och jag har lagt den i zonen garage. Långt tryck på ikonen Sart Outdoor Plug får jag upp följande sidor: på och av status, information om energimätningem mm. Ett klick på kugghjulet leder till avancerade inställningar.

Smart Outdoor Plug – Athom Homey flows

Följande funktioner kan jag använda i mina flows

Nu får jag skriva några flows och sedan vänta på att det blir kallt ute för att testa hur den fungerar.

Här hittar ni mer information om vad jag använder i mitt system:

Smarta Hem

Uppdatering 2022-12-16
Idag använder jag Home Assistant och Popp är ansluten till Aeotec zwave sticka.

About Claes