KRACK – Key Reinstallation AttaCKs

By Claes
Krack – Key Reinstallation AttaCKs

Den senaste tiden har jag sett och läst artiklar om det senaste hotet mot WI-FI enheter, Krack.
Krack är en förkortningen för Key Reinstallation AttaCKs
Krack utnyttjar ett säkerhetsproblem i WI-FI protokollet (WPA2/AES) och möjliggör att andra kan läsa information som skickas över anslutningen.  Om kombination WPA2/TKIP används är det möjligt att både läsa och manipulera trafiken.
Dessutom, om jag har förstått rätt är detta bara möjligt om angriparen är inom räckhåll för WI-FI uppkopplingen.

Jag kommer nu att kontrollera alla mina enheter som använder sig av WI-FI. Jag kommer att gå in på tillverkarnas hemsidor och se om mina enheter är drabbade, samt undersöka om det finns uppdateringar.

Router

Har 2st Routers här hemma (de körs inte samtidigt). En TP-Link C2600 och F-secure Sense.
Här är info från TP-link: http://www.tp-link.se/faq-1970.html
Sense routern från F-secure fick en uppdatering den 23:e Oktober. Detta är en riktigt bra anledning att använda sig av F-secures säkra Router. Uppdateringar installeras automatiskt.

Windows 10

Windows har med uppdateringen från den 10:e Oktober täppt till denna lucka.
Mer information och detaljer finns här: https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/security-guidance/advisory/CVE-2017-13080

Apple iOS

Har inte sett något officiellt uttalande från Apple men har läst från andra källor (Apple Insider) att Senaste iOS beta är uppdaterat och skall skeppas ut i närtid.

Sonos

Sonos jobbar på en uppdatering och kommer att skicka ut uppdatering så fort som möjligt
Läs mer i Sonos forum: https://en.community.sonos.com/ask-a-question-228987/is-sonos-vulnerable-to-the-krack-attack-6792188/index1.html#post16156778

När alla enheter som är drabbade är uppdaterade så fortsätter jag att använda WPA2/AES som är den säkraste trådlösa anslutning som finns tillgänglig i konsumentprodukter.

About Claes