Bing AI chat i Microsoft Edge är kul och intressant

By Claes

Bing AI chat i Microsoft Edge är ett intressant verktyg

Sedan Microsoft släppte lös Bing AI chat har jag mest tyckt att det är ett litet verktyg som kan hjälpa mig att få bättre sökresultat på nätet men ju mer jag intresserar mig för fenomenet AI desto mer nyfiken blir jag på vad det kan göra och hur AI kan hjälpa till med olika saker. Ska jag vara ärlig mot mig själv börjar motståndet minska och intresset att lära sig öka.

Jag använder Microsoft Edge som browser samt att jag har kopplat det till mitt Microsoftkonto. När jag öppnar Microsoft Edge hittar jag ikonen för Bing längst upp i högra hörnet och klickar jag på ikonen får jag upp en meny för Chatt, Skriv och Insikter.

AI Chatt

Klickar jag på Chatt kan jag chatta med Bing och få svar på den fråga jag ställer. I nedan exempel har jag ställt frågan om Bing är baserad på OpenAI. Jag får svaret från Bing och sedan ställer jag en fråga vad är ChatGPT.
Bing AI fråga och svar

Skriv

Under fliken skriv kan jag be Bing skriva en text om något i olika format som Stycke, E-post, Blogginlägg och Ideer. Tonen på texten kan ställas om Professionell, Ledigt, Entusiastiskt, Inofrmativt och Roligt.
Här har jag bett Bing skriva något om Bing AI Skriv

Frågar bing att skriva om Bing AI Skriv

Texten som matas ut blir följande:

Hej, det här är Bing AI Skriv, ett verktyg som hjälper dig att skapa texter på ett enkelt och roligt sätt. Med Bing AI Skriv kan du generera texter baserade på några nyckelord, välja ton, längd och format, och få förslag på hur du kan förbättra din text. Oavsett om du vill skriva ett blogginlägg, en dikt, en recension eller något annat, kan Bing AI Skriv hjälpa dig att komma igång och inspirera dig. Prova det idag och se vad du kan skapa med Bing AI Skriv!

Insikter

Bing insikter ska jag mig personliga och relevanta tipss baserat på min sökhistorik

Det har gått fort med AI tekniken

AI har funnits under många år men det kanske är nu vi ser tekniken rullas ut till fler områden där fler kan använda det. Om jag kommer ihåg rätt lanserades ChatGPT under 2022 och 2023 släppte Microsoft AI med Bing och Edge. Det ska bli mycket intressant att följa vart denna teknik tar oss!

About Claes