Heatit z-trm2fx zwave termostat

By Claes

Byter ut gamla termostater och installerar Heatit z-trm2fx zwave termostat i mitt smarta hem

2 gamla termostater för mina värmegolv var tvungna att bytas ut. När det väl ska köpas nytt tycker jag att det är bra om produkterna kan kopplas till mitt smarta hem. Hittade märket Heatit och efter att bekräftat att en app finns för Athom Homey valde jag modellen z-trm2fx (z-wave).


Läs mer om Heatit z-trm2fx på Heatit hemsida

Heatit  i Athom Homey Z-TRM2fx

Efter att ha laddat ner appen Heatit Z-wave av Ted Tolboom var det dags att koppla z-TRM2fx med Athom Homey.

Enheten dyker upp på första sidan och här hittar jag termostaten, vilket läge termostaten har och på enhetssidan hittar jag informations som temperatur och hur mycket ström som förbrukas.

Följander funktioner kan jag använda i Athom Homey flow
Athom Homey flow: När

Athom Homey flow: Då

Mina Flow
Heatit z-trm2fx produkterna ingår nu i mina 2 årstidsfunktioner. Vid sommarläge stängs golvvärmen i hallen av, golvvärmen i badrummet sätts till energi sparläge. Vid vinterläge sätts golvärme i hallen på och golvvärmen i badrummet ändrar läge till komfort.

på sidan mina athom flow har jag börjat lägga ut en del av mina färdiga automationer. Det saknas en hel del och jag kommer att lägga ut fler när tillfälle ges.

Vad använder jag:

– Athom Homey
– Heatit z-trm2fx
– Athom Homey Heatit Z-wave app av Ted Tolboom

Här hittar ni mer information om vad jag använder i mitt system:
Smarta Hem

About Claes