Vad är nytt i Home Assistant 2024.6

By Claes

Vad är nytt i Home Assistant 2024.6 – Jag ser en hel del nyheter för dashboard jag vill testa

Ny månad och återigen en uppdatering till Home Assistant. Home Assistant 2024.6 är fylld med nya saker och förbättringar men det som jag ser framemot att testa är nyheterna för Dashboard Sektioner som fortfarande är experimentell

 

För Dashboard sektioner är det nu möjligt att sätta villkor ifall jag vill visa ett kort. Ett sådan kort finns redan men nu är funktionen inbyggd i sektioner. Måste testa detta men jag tror att det är betydligt enklare att använda istället för villkors kortet.

Nu är det även möjligt att sätta en bakgrundsbild direkt från användargränssnittet. Bakgrundsbild fanns även förut men då fick jag göra det via YAML.

 

Förbättringar har skett när det gäller data tabellerna för att söka, dölja och visa. Filters som jag sätter ska tydligen sparas i min browser så när jag kommer tillbaka till samma sida ska jag se samma vy som när jag stängde fönstret.

 

Matter är uppdaterat till version Matter 1.3.

 

Blueprints är uppdaterat för att få en bättre översyn då blueprints kan vara ganska långa. Uppdateringen gör det möjligt att gömma och ta fram konfigurationer.

 

 

Nu ska jag ta en backup och sedan installera för att börja testa alla nya funktioner i Home Assistant 2024.6

 

Källa: 2024.6: 2024.6: Dipping our toes in the world of AI using LLMs 🤖 – Home Assistant (home-assistant.io)


Läs mer om min installation av Home Assistant: Home Assistant Kontroller

About Claes