Skapa en AI genererad bild med Bing Image Creator

By Claes

AI är Kul! Skapar mig en AI genererad bild med Bing Image Creator

Att AI kan chatta med mig, föra en konversation samt hjälpa mig med olika saker på nätet är skoj och ibland bra men nu snubblade jag över funktionen Bing Image Creator som skapar en bild genom en text. Mao, jag berättar vad som ska vara på bilden med text och tillbaka får jag ett förslag på en bild.

För att använda denna funktion kan jag:
– Använda Bing chattfunktionen i Microsoft Edge
–  Gå till sidan: https://bing.com/create

Oavsett hur jag använder mig av denna funktion är det kopplat till mitt Microsoft-konto och bilder som jag har skapat tidigare finns kvar.

Skapa en bild

När jag går in via https://bing.com/create möts jag av följande text att denna tjänst är under Preview och Bildskapare drivs av DALL-E.
Under denna text finns det ett fält där jag nu kan skriva vad jag vill att den ska skapa. Jag skriver: en gammaldags glödlampa som vilar på ett moln och sedan klickar jag på knappen Skapa. Nu jobbar Bing och det tar några sekunder innan bilden presenteras på skärmen:
Bild skapad av Bing Creator

Klickar jag nu på en av bilderna den har skapat kan jag nu välja att Dela, Spara eller hämta bilden.
Bilden är skapad av: Image Creator från Microsoft Bing

Bilder skapade av AI

Måste säga att jag är riktigt imponerad av Bing Create och hur bilder kan skapas från en enkel text. Jag undrar vad som kommer som nästa steg då utvecklingen verkar gå i en rasande takt.

About Claes