Vad är nytt i Home Assistant 2023.3

By Claes

Vad är nytt i Home Assistant 2023.3

Varje månad släpps det en ny uppdatering till Home Assistant och det brukar vara mycket nyheter och förändringar och uppdateringen 2023.3 är inget undantag, I 2023.3 finns det en hel del nyheter som jag tycker är bra som Sensor display precision, nya dialoger för lampor och switchar samt en ny UI ändring hur jag startar om Home Assistant.
Länk till Home Assistant blog: https://www.home-assistant.io/blog/2023/03/01/release-20233/

Sensor Display precision

Sensor Display precision är en riktigt bra funktion när jag vill ändra antal decimaler på t ex en temperatur sensor. Istället för att visa 21.22 grader vill jag på ett enkelt sätt visa 21.2. För att göra detta går jag till Enheten som jag vill ändra, klickar på entiteten för temperatur,  klickar på kugghjulet uppe till höger och ändrar i fältet Visningsprecision.

Starta om Home Assistant

Att starta om Home Assistant var relativt knöligt med många knapptryck i menyer för att hitta rätt men med 2023.3 har detta ändrats markant och det har blivit så mycket lättare. Nu kan jag gå till inställningar och klicka på hamburgemenyn längst upp till höger och får jag fram två alternativ, Sök efter uppdaterinhar och Starta om Home Assistant. Klickar jag på starta om Home Assistat får jag upp följande alyernativ: Snabb omladdning, Starta om Home Assistant, Starta om systemet och Stäng av systemet.

98% av fallen behöver jag bara ladda om YAML-konfigurationen utan omstart!

Läs mer om mitt Smarta hem: Smarta Hem – Smart hem system – Home Automation

Läs mer om vad jag använder till Home Assistant: Home Assistant Kontroller

About Claes