Home Assistant SkyConnect – Zigbee Thread Matter USB sticka

By Claes

Home Assistant SkyConnect – Zigbee Thread Matter USB sticka för Home Assistant

Jag har nu lagt en förbeställning på Home Assistant SkyConnect som är en Zigbee och Thread USB sticka för Home Assistant. Till en början kommer bara Zigbee att fungera men efter en uppdatering ska även Thread fungera och då med Matter support.

Det fina med denna USB sticka till Home Assistant är att jag får en USB sticka som kan hantera både Zigbee och Thread enheter samtidigt (Om jag nu läst specifikationen rätt).

ZHA och Zigbee2MQTT

Home Assistant SkyConnect fungerar med ZHA eller Zigbee2MQTT så nu måste jag börja fundera på vilken av de jag ska använda. Idag är alla mina Zigbee enheter kopplade till Raspbee 2 och sedan använder jag deCONZ så en flytt av alla 141 enheter till den nya kontrollern är ett måste. Tror tyvärr att det inte finns några genvägar utan det blir till att starta om från början. Ta bort enheter från deCONZ och para med den nya kontrollern

Specification

Radio Chipset: Silabs EFR32MG21
Protokoll: Zigbee, Thread (Matter)
USB: 2.0 full-speed

Storlek:

Bredd: 18mm
Höjd: 4.5mm
Djup: 38.5mm
Vikt: 4g

Läs mer om SkyConnect: Home Assistant SkyConnect – Home Assistant (home-assistant.io)

Får återkomma när jag har fått hem den nya stickan och börjat testa!

 

Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Smart hem system

About Claes