Dell Mobile Connect – Inspiron 15, Windows 10 och iPhone

By Claes

Har installerat Dell Mobile Connect på min Inspiron 15- Windows 10 och Iphone

Under hösten 2020 köpte jag en ny dator då den äldre började ge upp. Jag köpte en Dell Inspiron 15 7000 och en av anledningarna till det köpet var mjukvaran Dell Mobile Connect. Dell Mobile Connect kopplar telefonen till datorn och kan visa notiser, meddelanden, bilder och videos. Det var just bilder och videos jag fastnade för. Tänk vad smidigt att slippa kabeln till datorn och på så sätt föra över bilder från telefonen till datorn med Windows 10.

Hur fungerar det

Dell Mobile connect använder Bluetooth för att koppla telefonen och datorn. När den processen är klar används hemmanätverket (wifi) för att föra över bilder, video.
Om jag har förstått rätt används Bluetooth till Meddelanden, Notifieringar och telefon. Wifi används till att föra över bilder och spegla skärmen

Notiser

Alla notiser som jag får när Dell Mobile Connect är kopplad till min telefon kommer upp på sidan Notifications. Är telefonen bortkopplad från datorn och jag får en notis så visas den inte. Jag kan även ställa in vilka applikationen jag vill se notiser ifrån.

Phone

Här kommer mina kontakter upp om jag har synkat dessa med Dell Mobile Connect. Det finns även en knappsats för att ringa nummer. Har inte fått detta att fungera på ett bra sätt men det kan bero på någon inställning som behöver justeras.

Messages

Alla meddelanden jag får när Dell Mobile Connect är kopplad till min telefon kommer upp på sidan Messages. Är telefonen bortkopplad från datorn och jag får ett meddelande visas den inte. Fungerar som Notifications. Kan även skicka meddelanden från Messages till någon ifrån min kontaktlist eller skriva in ett nytt nummer.

Files

Under files kommer mina bilder och videos upp. Jag får välja om jag ska se mina bilder eller videos via ett val längst upp på sidan. Hovrar jag med musen över en bild blir den lite gråaktig och en text kommer upp som säger Get. Om jag nu väljer att klicka på Get laddas bilden ner från telefonen till datorn. När det är klart kommer en text upp som säger ready. Klickar jag nu på bilden öppnas Windows 10 foton och visar bilden. Om jag nu vill spara bilden till ett särskilt bibliotek kan jag enkelt klicka på menyn med 3 prickar och klicka på spara som men eftersom jag redan har laddat ner bilden borde den väl redan vara sparad men vart har den tagit vägen. Om jag har bilden öppen i Windows 10 foton och klickar på menyn med de 3 prickarna kan jag nu välja Filinformation. Längst ner till vänster visas sökvägen till bilden.

C:\Users\Claes\AppData\Local\Packages\ScreenovateTechnologies.DellMobileConnect_0vhbc3ng4wbp0\LocalCache\Downloads\C4_98_80_A7_88_01\IMA_9CF6E61E-2369-427B-BB69-29621402CE24_L0_001

Inte helt självklart och här tycker jag att de kunde ha skrivit appen lite bättre och att bilderna laddas ner i ett bibliotek under Windows 10 bilder.
Vad som händer är att om jag klickar på Spara som i foton kommer jag ha två stycken bilder på datorn.

Mirroring

Med den här funktion kan jag styra telefonen med datorn. Jag ser telefondisplayen på datorn och kan styra telefonen med musen. Har provat funktionen och den fungerar men vet inte vad jag ska använda den till.

Dell Mobile Connect appar

För Windows 10 laddade jag ner den via Microsoft Store. Där finns även information om systemkrav som t ex till vilka datorer applikationen fungerar på.

För min telefon (iPhone 8) laddade jag ner appen Dell Mobile Connect via Apples App Store

About Claes