Skapa Home Assistant Backup

By Claes

Skapa en en Home Assistant backup

När jag började med Home Assistant så blev det fel så många gånger och det slutade i många fall att jag fick börja om från början. Att börja om från början, installera om Home Assistant på SD kortet och sedan börja bygga upp allt tar tid.
Det tog en stund innan jag hittade backup funktionen och från om med en tid tillbaka tar jag alltid en backup innan jag börjar med några större layout ändringar eller om jag installerar en ny integration.

Skapa en Backup för Home Assistant

För att skapa en backup i Home Assistant gör jag följande.
1. Klickar på Supervisor
2. Klickar på Snapshot
3. Väljer ett namn för Backupen
4. Klickar på Create
Nu ska backupen finnas tillgänglig under Available Snapshots
5. Klickar på filen som jag skapade
6. Klickar på Download Snapshot
Nu sparar jag filen på Datorn och kan använda den vid ett senare tillfälle

Om jag behöver använda backupfilen som jag sparat på datorn

Om olyckan har varit framme och Home Assistant har slutat att fungera så har jag gjort på följande sätt.
Installera Home Assistant på SD kortet
Installera och sätta upp SAMBA
När väl Home Assistant är uppe och fungerar och jag kan komma åt foldrar med SAMBA så flyttar jag Backupfilen till foldern Backup

1. Klickar på Snapshot
2. Nu borde filen finnas i Available Snapshot
3. Restore Selected

Här hittar ni mer information om vad jag använder i mitt system:

Smarta Hem

About Claes