Philips Hue Smart Plug Installation

By Claes

Installerar Philips Hue Smart Plug till mitt smart hem

Behövde en smart plug för att styra en belysningen i huset och istället för att köpa en Fibaro Home wall plug så köpte jag en Philips Hue Smart Plug. Ett av skälen varför jag valde en Philips Hue Smart Plug denna gång var priset.

Philips Hue Smart Plug
Kommunikation: Zigbee/Bluetooth
Mått: Höjd 84mm, Längd 51mm, Bredd 51mm


Knapp på ovansidan för att styra manuellt

INSTALLATION

Eftersom jag använder Raspbee/deCONZ för mina zigbee enheter måsta jag först installera och koppla Philips Hue Smart Plug till min Raspbee. Här hittar ni min installation av Raspbee till min Rapberry Pi 4.
När det steget är avklarat vill jag nu få tillgång till Philips Hue Smart Plug i Athom Homey. För att göra det använder jag mig av appen deCONZ som finns i Athom Homey store.

Philips Hue Smart Plug är installerad i min Athom Homey. Långt tryck på ikonen visas på/av knapp. Sista sidan visas en tidslinje när den har varit aktiverad och inaktiverad.

ATHOM HOMEY FLOW

Följande funktioner kan jag använda i Athom Homey

Här hittar ni mer information om vad jag använder i mitt system:

Smarta Hem

About Claes