Philips Hue utomhussensor Installation

By Claes

Installerar och testar Philips Hue utomhussensor med min Athom Homey

Philips Hue utomhussensor

Har letat efter en sensor för att placera utomhus och vid senaste besöket på närmsta Kjell & Co slog jag till och köpte en Philips Hue Utomhussensor. Tanken med denna sensor är att jag ska använda den till mitt projekt att styra IKEAS Fyrtur när det är soligt utomhus för att inte inomhustemperaturen ska öka.

Vad fick jag med i paketet
En sensor
Ett fäste för att montera sensorn på plant underlag
Ett fäste för att montera sensorn i hörn
Skruv och plugg

 


Mått: 76x76x55mm
Kommunikation: Zigbee
Batteri: 2xAA
Funktioner: Rörelse, Ljus & Temperatur
IP54 klassad

Philips Hue Utomhussensor med Athom Homey

Alla mina Hue lampor är kopplade till Philips Hue Hub men utomhussensorn kopplar jag direkt till Athom Homey. För att göra det måste jag ladda ner och installera appen Philips Hue ZigBee utvecklad av Sebastian Johansson.
Länk till appen appen Philips Hue ZigBee: https://homey.app/sv-se/app/com.philips.hue.zigbee/Philips-Hue-ZigBee/

När appen är installerad i Athom Homey kan jag nu gå till enheter -> + symbolen -> välja Philips Hue Zigbee -> Outdoor sensor

Sensorn är installerad i Athom Homey. Vid långt tryck på outdoor sensor får jag nu upp en svart sida som visar rörelse, temperatur och ljus.

PHILIPS HUE ZIGBEE APP – FLOWS

Följande funktioner kan jag använda i Athom Homey flow När:

Sensorn monterad på fasaden

Vad använder jag:
– Athom Homey
– Philips Hue Utomhussensor
– Athom Homey app: Philips Hue ZigBee

 

Här hittar ni mer information om vad jag använder i mitt system:
Smarta Hem

About Claes