Lösenordshanterare

By Claes

Uppgraderar min lösenordhanterare till F-secure Key premium

Annons:

Lösenordshanterarer

Sedan 2018 har jag använt mig av av F-secure Key lösenordshantarare på en dator. Tanken från början var att jag skulle spara lösenorden och användarnamnen på ett ställe för att enkelt ta fram dom om jag glömde.

Nu går vi snart in i 2020 och jag har precis börjat med att byta lösenord på alla siter jag har anslutit mig till, allt ifrån sociala medier till smarta enheter som är uppkopplade i mitt hemmanätverk.

Det är vid dessa tillfällen man inser hur många lösenord och användarnamn som används i det digitala samhället och hur svårt det är att komma ihåg alla eftersom lösenord bör vara unika.

Jag har haft mina lösenord och användarnamn på en enhet och det har fungerat bra men inser efter att ha bytt lösenord på ca 40 olika ställen att uppgradera till en lösenordshanterare som kan synca med alla min enheter.

Annons:

F-Secure Key Premium

Lösning för mig blev att uppgradera gratisvarianten av F-Secure Key till Premium. Nu kan jag synca alla lösenord mellan mina enheter och på så vis har jag allt med mig när jag är utanför hemmet och bara har mobilen med mig. Det enda jag behöver komma ihåg är huvudlösenordet för att starta appen.
F-secure key fungerar bra med webbläsaren Chrome och Firefox men verkar sakna stöd för Microsoft Edge.

F-Secure Key är enkel att använda, lägga till, ta bort eller ändra användarnamn och lösenord. Det kostar mig 275:- / år för denna prenumeration och det känns helt OK för att slippa krångel med glömda lösenord.

Annons:

About Claes