Använda en Lösenordshanterare

By Claes

Uppgraderar min lösenordshanterare till F-secure Key premium

Lösenordshanterarer

Sedan 2018 har jag använt mig av av F-secure Key lösenordshantarare på en dator. Tanken från början var att jag skulle spara lösenorden och användarnamnen på ett ställe för att enkelt ta fram dom om jag glömde.

Nu går vi snart in i 2020 och jag har precis börjat med att byta lösenord på alla siter jag har anslutit mig till, allt ifrån sociala medier, smarta enheter som är uppkopplade i mitt hemmanätverk eller lösenord och användarnamn för tjänster på nätet.

Det är vid dessa tillfällen när jag ska ändra alla jag inser hur många lösenord och användarnamn som används i det digitala samhället och hur svårt det är att komma ihåg eftersom lösenord och användarnamn bör vara unika.

Jag har haft mina lösenord och användarnamn på en enhet och det har fungerat bra, men inser efter att ha bytt lösenord på ca 40 olika ställen att uppgradera till en lösenordshanterare som kan synca mellan alla min enheter kommer att lösa en hel del tidsödande administration för min egen del

F-Secure Key Premium

Lösning för mig blev att uppgradera gratisvarianten av F-Secure Key till Premium.

Nu kan jag synca alla lösenord mellan mina enheter och på så vis har jag alltid uppdaterade lösenord med mig när jag är utanför hemmet och bara har mobilen med mig.

Det enda jag behöver komma ihåg är huvudlösenordet för att starta appen.
F-secure key fungerar bra med webbläsaren Chrome och Firefox men verkar sakna stöd för Microsoft Edge.

F-Secure Key är enkel att använda, lägga till, ta bort eller ändra användarnamn och lösenord. Det kostar mig 275:- / år för denna prenumeration och det känns helt OK för att slippa krångel med glömda lösenord.

About Claes