Smarta hem – Athom Homey v2.0

By Claes

November 2018 köpte jag en Athom Homey för att testa och kanske ersätta min Vera Secure.
Min installation av Athom Homey kan ni läsa om här:

Jag hade precis kommit igång och började få ordning på alla automationer tills det var dags för Athom Homey v2.0
Under Januari släppte Athom v2.0 till Homey och själv tvekade jag länge innan jag uppgraderade pga att de hade tagit bort möjligheten att skapa och redigera flow med datorn. Alla inställningar, skapande av Flow, installation av appar skulle nu göras med mobilen.
Efter uppgraderingen till v2.0 ar det lite svårare att komma igång men efter några veckors användande saknar jag inte datorn ett dugg. Personligen tycker jag att v2.0 är ett stort lyft jämfört med firmware 1.5.

Annons:

Det första som presenteras i appen är användarna. Under användarna finns ett fält där man kan lägga till sina favoritenheter. Under favoritenheter kan man lägga in och starta flows och under flows finns Timeline.

Under enheter presenteras alla enheter som är tillagda i Homey. De som är vita är aktiva och de som är lite mörkare är t ex avstängda. Vid långt tryck på en enhet kommer man in i enhetens meny där det är möjlig t ex ändra inställningar mm.

Annons:

På sidan Flows finns alla skapade flows. För att skapa ett flow trycker man på plus symbolen längst upp i högra hörnet.

Firmware: 2.0.2
iOS app: 2.0.6.250

About Claes