Smarta hem – Styra IKEA trådfri belysning med Vera

By Claes

Annons:

Under hösten köpte jag lampor och IKEAs brygga för att testa systemet. Min installation av IKEA trådfri hittar ni här

Då jag styr all övrig belysning med Vera har jag hoppats på att Vera Control ska supporta IKEA trådfri men än så länge saknar dom stöd för IKEA och det finns ännu ingen utvecklare som har skrivit en plugin.

I början på April var det en utvecklare som skrev en ny plugin för Phillips Hue och denna plugin skulle stödja de flesta lampor som var kopplade med Hue bryggan. Vet sedan tidigare att det går att styra IKEA lampor med Hue och blev nu intresserad att testa.

Inköp: Phillips HUE brygga

Annons:

Nu installerade jag Hue bryggan och därefter adderade jag alla IKEA lampor och fjärrkontroller och kontrollerade att alla lampor gick att styra, både med appen och fjärrkontrollerna.

Därefter installerade jag en applikation i Vera som heter AltHue , utvecklad av amg0.

Efter installation kom alla lampor upp i Vera och jag har nu betydligt fler möjligheter att styra belysningen.
Nu kan jag styra all belysning som är kopplade via zwave och all belysning som är kopplade via zigbee med Vera.

Nedan är 4st IKEA GU10 lampor som visas i Vera

Annons:

About Claes