Outlook för Android visar inte kontaktbilderna

By Claes

Annons:

Outlook Profilbilder visas inte i Android

Eftersom jag bytte operativsystem från iOS till Android fick jag börja om från början och installera alla appar, kalendrar, kontakter och mailkonton.

Mail, Kalender och kontakter var lätt eftersom jag använder Outlook för Windows.
Installerade Microsofts Launcher och skrev in användarnamn och lösenord. Vips så fanns allt i telefonen.
Ett problem som jag såg direkt var att alla kontakter som jag sparat i Outlook synkade visserligen bra men alla profilbilder var borta. Profilbilderna fanns kvar i Outlook på datorn och i molnet så något var galet mellan telefon och Outlook.
Under inställningar i outlook appen är det möjligt att synka kontakter. Detta fungerar för all data förutom profilbilderna.

Det går att lösa och så här gjorde jag i min Samsung Galaxy S8

Gå till Inställningar i telefonen -> Moln och konton -> Konton -> Lägg till Konto

Synka kontaktbilder mellan Outlook och AndroidA

Markera och installera Microsoft Exchange Activesync
Välj att bara synka kontakter
Ta bort synkning av kontakter i Outlook appen.

Klart, nu synkas även profilbilderna från Outlook-kontot. Nu är det också möjligt att lägga till en profilbild i telefonen som synkar mot Outlook så att denna profilbild även kommer upp i datorn (Windows10)

Annons:

About Claes