Installation av Windows Mixed Reality

By Claes

Installation av Windows Mixed Reality – Lenovo Explorer

Annons:

I oktober 2017 släppte Microsoft Windows 10 Fall Creators update. Med den uppdateringen blev det möjligt att börja använda Windows Mixed Reality. Företag som Lenovo, Dell, HP, Acer och Asus lanserade headsets och de flesta finnas nu att köpa på den svenska marknaden.

Innan du springer ut och köper Windows Mixed Reality headset är det klokt att undersöka om datorn har prestanda för denna funktion.

På Microsoft Store kan du ladda ner en app som kontrollerar datorns prestanda: https://www.microsoft.com/store/apps/9NZVL19N7CNC

I datorn som vi installerade Windows Mixed Reality fanns t ex inte Bluetooth. Detta löste vi genom att köpa till en Bluetooth 4.0 adapter. Bluetooth används för rörelse kontrollers

Lenovo Explorer
Vad följer med i boxen?
Headset
Rörelse kontrollers
Batterier
Manual

På headset finns det 3st kontakter.
Ljudkabel för att installera hörlurar
USB 3.0 och HDMI

Windows Mixed Reality

Till datorn där vi installerade Windows Mixed Reality använde vi ett grafikkort GeForce GTX 960. HDMI kontakten användes till Headset och en av DisplayPort utgångarna till bildskärmen.

Annons:

På kontrollerna finns det en hel del knappar men den viktigaste vid installation finns under batteriluckan. Den knappen används för att koppla kontrollern med Bluetooth-adaptern.

När kontakterna är insatta i datorn och batterierna monterade i kontrollern startar du appen Mixed Reality Portal. Denna mjukvara hjälper till med installationen.

När hårvaran är installerad är det nu möjligt att ta klivet in i den virtuella världen. Microsoft har skapat ett rum där man kan komma åt vissa appar som Skype, Edge och t ex Minecraft.
För att spela finns det några spel i Microsoft store men även via SteamVR.

Återkommer med mer information ang SteamVR och Mixed Reality

Annons:

Spelar SuperHot VR via Steam

About Claes