Sonos och SpotifyConnect

By Claes

Spotify connect är en rolig och bra funktion för att spela/dela musik på t ex Sonos under ett party. Vad man gör är att tillåta Spotify en koppling till Sonos systemet och sedan kan alla som har Spotify connect och är ansluten på samma Wifi-nät spela upp musiken.

Jätteroligt och skoj för stunden tills du märker att kompisar har tillgång till ditt system även via mobilnätet. Det betyder att de kan spela upp musik på ditt lokala system vid vilken tidpunkt som helst.
Tyvärr finns det idag (20170122) ingen enkel funktion för att bryta denna koppling.

Hur löste jag problemet? Jag gjorde en factory reset på alla sonos-enheter och sedan en ny registrering av system.

Hoppas verkligen att Sonos och Spotify diskuterar hur de tillsammans kan få en enkel funktion för att bryta kopplingen på ett enkelt sätt

About Claes